020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Willemsstraat 122 -III,
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 525.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 76m2
  • Aantal kamers: 3

Algemeen

In het hart van de stad Amsterdam, de mooie Jordaan, ligt dit heerlijke dubbele bovenhuis van ca. 76 m2 met privé dakterras grenzend aan één van de slaapkamers. Het karakteristieke gebouw, uit 1905, is in 2006 geheel gerenoveerd waarbij de oude gevel bewaard is gebleven. De woning is gelegen op eigen grond en tevens op de bovenste verdieping dus geen last van bovenburen!

Indeling
Het appartement heeft zijn eigen entree op de derde verdieping. Men stapt direct de ruime woonkamer in. Wat opvalt is de enorme lichte doorzonwoonkamer. Aan de achterzijde bevindt zich de moderne open keuken met inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gaskookplaat, koelkast, vriezer, vaatwasser en combi oven/magnetron. De vierde, tevens bovenste verdieping, herbergt 2 goede slaapkamers. De grootste heeft de originele dakconstructie nog in zicht. De moderne badkamer heeft een ligbad, separate douche en wastafelmeubel. Het toilet is apart. Boven de hal is een vliering die vanuit allebei de slaapkamers te bereiken is en zorgt voor extra bergruimte. De toegang naar het privé terras is via de slaapkamer aan de achterzijde.

Omgeving
De Willemsstraat is gelegen midden in de Jordaan en recent geheel opgeknapt. Het "Gangenproject" maakte hier onderdeel van uit. In 1775 telde de Willemsstraat maar liefst 57 gangen. Een aantal hiervan zijn nog zichtbaar waaronder "Het Klooster" of ook wel "Mosterdpotgang" grenzend aan Willemsstraat 120. De Jordaan is verder natuurlijk bekend om zijn diversiteit. De Lindengracht, bekend om zijn restaurants die tot de beste van Amsterdam behoren, zoals Toscanini en Daalder (Ster restaurant), verderop de nabij gelegen Westerstraat, Cinema Paradiso en op de Noordermarkt Bordewijk. Ook zijn er vele terrasjes van gezellige buurtcafé's.

Op zaterdag is er de Lindengrachtmarkt en op de Noordermarkt, om de hoek, een biologische boerenmarkt, met als grote trekker de heerlijke appeltaart van "Winkel". Op maandagmorgen is in de Westerstraat nogmaals een markt. In de directe omgeving zijn vele kleine buurtwinkels, zoals de bekende slager Louman, een groenteboer, een poelier en diverse traiteurs.

Het huis is niet ver gelegen van de populaire winkelstraat Haarlemmerdijk en -straat. Het Westerpark, met veel culturele voorzieningen, is binnen 10 minuten te voet bereikbaar en het Centraal station binnen 15 minuten. Ook zijn er diverse uitstekende basisscholen in de buurt.

Vereniging van eigenaars
De vereniging van eigenaars bestaat uit 8 leden en is in eigen beheer. De VvE is buitengewoon prettig met zoals de eigenaar aangeeft erg leuke bewoners. De VvE bestaat uit de appartementen Willemsstraat 108 t/m 122 (even nummers) en is gesplitst in 2006. De maandelijkse servicekosten bedragen €129,12 per maand.

Bijzonderheden
- Heerlijk plekje in de Jordaan;
- Woonoppervlakte van 75,20 m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
- Diep terras van 9,40 m2;
- Gelegen op eigen grond;
- Geen bovenburen;
- De VvE bestaat uit 8 leden en wordt in eigen beheer uitgevoerd;
- De servicekosten bedragen €129,12 per maand;
- Oplevering in overleg, kan snel;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam De Jordaan.


Jordaan in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!