020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Nieuwendammerdijk 527,
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 499.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 140m2
  • Aantal kamers: 6

Algemeen

Wonen aan de populaire Nieuwendammerdijk!

Charmante 2 onder 1 kap dijkwoning met prachtig vrij uitzicht aan de voorzijde! Deze lichte, goed onderhouden, woning ligt in een zeer groene omgeving met het Waterland als achtertuin en toch ook dichtbij de stad. Voor het huis is geen autoverkeer mogelijk waardoor het uitermate geschikt is voor kinderen.

De ruime hoekwoning van 140m2 woonoppervlakte, heeft 5 slaapkamers waaronder een zelfstandige unit van ca 26m2 met eigen voorzieningen. Ideaal voor au-pair of ouder kind.

Indeling:
Entree woning, hal met toilet, woonkamer met vrij zicht op het groen, open haard en een nette open keuken. Aan de achterzijde een balkon over de gehele breedte. Vanuit de woonkamer een trap naar het souterrain. Naast
veel bergruimte bevindt zich hier de zelfstandige woonunit met woon/slaapruimte, eenvoudige keuken, eigen badkamer met toilet, douche en wastafel en openslaande deuren naar de achtertuin.

Op de eerste etage zijn twee grote en één kleinere slaapkamer. De moderne badkamer (uit 2007) heeft een ligbad, wastafel en toilet. Op de zolderetage bevindt zich de laatste ruime slaapkamer. Twee grote dakramen
zorgen hier voor extra veel licht.

De leuke woning is goed onderhouden, heeft dubbele beglazing, een fraaie eikenhouten vloer in het woongedeelte en veel bergruimte. In 2011 is het huis zowel aan de binnen als buitenzijde geschilderd. Er is een voor-, zij- en achtertuin van ca 87m2 in totaal. In de achtertuin is zon tot in de middag. Bij mooi weer zitten de bewoners graag op het grasveldje voor het huis. Dit is weliswaar openbaar gebied maar wordt door de buren gebruikt en onderhouden. Zoals vele stukjes van de dijk.

Omgeving:
Het gebied rond Amsterdam Noord, het Waterland, is een gebied met veel pittoreske dorpjes, een fiets- en wandelgebied en in de winter kun je er heerlijk schaatsen! De buurt is zeer kindvriendelijk en er worden
buurtactiviteiten georganiseerd waaronder een jaarlijks straatfeest met eten en muziek.

In Amsterdam Noord gebeurt veel. Er is een nieuw, modern winkelcentrum (Waterlandplein), het filmmuseum met bioscoop en restaurant is nu gevestigd aan de IJ oever tegenover het Centraal Station. En er worden regelmatig hippe festivals georganiseerd in het Noorderpark, op het NDSM terrein en in de Tolhuistuin.

Leuke restaurants en cafés zijn Hotel De Goudfazant, restaurant Eye, Puspita en Il Pecorino op het Purmerplein. Café Het Sluisje heeft een groot terras aan het water een men kan er ook een eenvoudige maaltijd
nuttigen.

Eigenaarslasten:
De Woz waarde bedraagt € 386.500,- (peildatum 01-01-2012). Hieraan gekoppeld is de OZBE € 229,97 en rioolrecht €149,41. De waterschapslasten bedragen € 189,77 per jaar. De woning is gelegen op gemeentelijke erfpacht. Deze bedraagt €74,42 per jaar en loopt tot 29-02-2028, algemene bepalingen 1955. De erfpacht canon is fiscaal aftrekbaar.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1954
- Woonoppervlakte is 140m2 en tuin 87m2 (NEN2580 gemeten).
- CV ketel Nefit uit 2007.
- De woning heeft een betonnen bak.
- Souterrain is in 2003 verbouwd tot zelfstandige unit , de bergkasten zijn uit 2012.
- Ramen in de woonkamer aan de voor- en zijkant zijn in 2010 vernieuwd.
- Eikenhouten vloer in de woonkamer is gelegd in 2011.
- Luxaflex in de woonkamer (uit 2011), ter overname.
- Kantelkiepramen op de zolder zijn uit 2011.

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam Amsterdam-Noord.


Amsterdam-Noord in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!