020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Meeuwenlaan 199 B,
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 350.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 93m2
  • Aantal kamers: 4

Algemeen

Aan één van de meest karakteristieke Amsterdamse straten in het hippe Noord, op enkele minuten fietsen van de pont bevindt zich deze fijne dubbele bovenwoning gebouwd in jaren ’30 stijl (gemeentelijk monument). Het appartement van ca. 93m2 is een heerlijke ruime lichte woning met maar liefst 3 slaapkamers!

Indeling
Via een eigen entree op de begane grond, loopt u met de trap naar boven en komt u via een overloop de woonkamer binnen. De keuken is opengebroken en daardoor mooi bij de woonkamer getrokken waardoor er een prettig eet- woongedeelte is ontstaan. De L-vormige zonnige woonkamer is zeer royaal met aan de voorzijde twee grote raampartijen met vrij uitzicht. Het aparte hoekje in de woonkamer biedt ideale mogelijkheden voor een werkruimte, kinderhoekje of relaxe tv hoek. De gezellige open keuken is functioneel met diverse inbouwapparatuur zoals een koelkast, vriezer, magnetron, 5-pits gasfornuis met oven en de keuken geeft toegang tot het balkon aan de achterzijde. Op deze verdieping is tevens een separaat toilet. De open trap met houten spijlen geeft toegang tot de tweede verdieping. Aan de voorzijde ligt de ruime ouder slaapkamer met daarnaast een kleinere maar groot genoeg voor een gezellige kinder, logeer of werkkamer. De sfeervolle badkamer heeft een inloop douche, een unieke betonnen gootsteen en een prachtig losstaand houten bad, dat eventueel ook door een keramisch bad vervangen kan worden. De grootse maar meest sfeervolle slaapkamer met houten kiep ramen en een authentieke balk ligt aan de achterzijde. De woning heeft een vliering met een vliso trap dat nu als ruime bergruimte fungeert, maar na eventuele verbouwing ook als vide of als extra kamer kan dienen. Door de hele woning ligt een mooie eikenhouten vloer.

Omgeving
De woningen aan de Meeuwenlaan zijn karakteristieke woningen en gebouwd tussen 1910-1920. Vroeger woonden hier de kapiteins van de KNSM. De woning is gelegen in de Vogelbuurt in het populaire Amsterdam-Noord, dat volop in ontwikkeling is! De van der Pekstraat is een levendige straat geworden met goede horeca en leuke winkels en NDSM-werf biedt volop leuke festivals en maandelijks de populaire Ijhallen. Ook zijn er in de buurt volop hippe en goede café's en (pop-up) restaurants te vinden (o.a. De Goudfazant, Café Hangar, Stork) en bioscoop FC Hyena en de grootste Foodmarkt van Amsterdam liggen op loopafstand! Amsterdam Noord is een groen stadsdeel, het Noorderpark en het Vliegenbos is om de hoek en met de fiets bent u snel in landelijk noord. Kortom een unieke ruime woning op een ideale locatie met Amsterdam CS en centrum op oog afstand aan de overkant.

Bereikbaarheid
De woning is centraal gelegen; pont Ijplein en Buikslotermeerplein liggen op 5 minuten afstand en varen continu binnen 5 minuten richting Amsterdam Centraal Station. Met de auto bent u via de Ijtunnel binnen enkele minuten in de binnenstad of op de ring A10. Voor de deur is altijd plaats voor uw auto. Met de nieuwe noordzuidlijn op 5 minuten loopafstand van het huis wordt de verbinding met de stad nog beter.

Erfpacht
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De erfpacht is afgekocht tot 31-12-2054. U hoeft als woningeigenaar dus tot 2055 geen erfpacht te betalen voor het gebruik van de grond. De algemene bepalingen voor voortdurend erfpacht 2000 zijn van toepassing.

Vereniging van Eigenaars
De vereniging van eigenaars ''De Zilvermeeuw' is in 2005 gesplitst en bestaat uit 85 appartementsrechten en wordt professioneel beheerd door Yver. De bijdrage is 140,- euro per maand. Al het houtwerk aan de voor- en achtergevel is vorig jaar geschilderd en er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig.

Bijzonderheden
- Wonen in het populaire Amsterdam Noord;
- Woonoppervlakte van 92,90 m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
- Bruto vloeroppervlakte 140,50 m2;
- Balkon van 2,20 m2;
- Door de hele woning ligt een eikenhouten vloer;
- Erfpacht afgekocht tot 2054;
- Geen bovenburen;
- De servicekosten bedragen € 140,- per maand;
- Binnen 10 minuten in het centrum van Amsterdam;
- Oplevering in overleg;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam Amsterdam-Noord.


Amsterdam-Noord in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!