020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Haarlemmer Houttuinen 335,
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 375.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 73m2
  • Aantal kamers: 2

Algemeen

Creatief en loftachtig appartement van 73m2 op de begane grond met een plafond van maar liefst drie meter hoog! De woning is in gebruik als een twee-kamer appartement met een open woonkeuken maar ook uitermate geschikt als atelier-woning. De woning is erg licht door de bijzondere voorgevel van glas en staal (noorderlicht) en de achtergevel met grote raampartijen. Gelegen op een rustig sfeervol plekje, op de hoek van de bruisende Haarlemmerdijk met het Centraal Station op loopafstand.

Indeling
Aan de voorzijde van de woning is een klein terras met de mogelijkheid om hier een zitje te creeeren of uw fiets overdekt te stallen. Via de voordeur loopt u binnen in de hal die grenst aan de lichte woonkamer. De woonkamer is zeer ruimtelijk door het hoge plafond. Er ligt een bijzonder industriële houten vloer door het gehele appartement. De woning is als loft ingericht met wat minder hoge muren die de verschillende ruimtes afscheiden, waardoor er een ruimtelijk gevoel ontstaat. Het slaapgedeelte wat rondom omgeven wordt door veel kastruimte ligt in het midden van de woning en grenst direct aan de badkamer met een ligbad, aparte douche en het toilet. Een handige extra ruimte grenst aan de slaapkamer en kan voorzien worden van schuifdeuren om zo een extra kamertje te creëren.

Via de gang bereikt u de ruime woonkeuken. De keuken heeft een bijzondere puntvorm, een groot aantal ramen en een achterdeur naar buiten. U kunt hier al vanaf het voorjaar in de zon genieten en in de avondzon dineren. Het appartement is aan de gehele achterzijde omgeven door een sprookjesachtige geveltuin. De buitenplaats grenst aan het Jacob Oliepad, dit stille pleintje met binnentuin geeft direct toegang tot de Haarlemmerdijk.

De omgeving
Het appartement wordt omringd door de mooiste plekken van Amsterdam. De Jordaan, de Noordermarkt (op zaterdag biologische markt en op maandag kledingmarkt), de Prinsengracht, Keizersgracht, Westerpark en de lange hippe winkelstraat de Haarlemmerstraat/dijk. In de Haarlemmerstraat/dijk vindt u veel uitgaansmogelijkheden: een bioscoop, cafés en zeer veel eetgelegenheden zoals de Pizzabakkers, Stuyvesant, Stout en Toscana. Loopt u onder het spoor door, dan komt u terecht bij Het Bickerseiland, Het Prinseneiland en De Gouden Reaal die worden gekenmerkt door fraaie Monumentale panden, een rijke historie en typische Amsterdamse bruggetjes.

De bereikbaarheid
Via het Haarlemmerplein of de Piet Heintunnel zit u binnen enkele minuten op de snelweg. Het Centraal Station ligt op een steenworp afstand.

Erfpacht
Het officiële verzoek tot omzetting van bedrijfsruimte naar woonruimte is reeds in gang gezet. De Gemeentelijke Basis Administratie geeft al de bestemming woning aan. Echter de erfpacht is hier nog niet op aangepast. De huidige erfpacht bedraagt € 1370,- per jaar (ABP 1966, 5 jaarlijkse indexering), het huidige tijdsvak loopt tot 15-12-2029.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 73,00m (NEN2580 gemeten);
- Plafond hoogte van 3,2 meter;
- Handgemaakte keuken;
- Servicekosten ca. € 1118,- per jaar (= € 93,- per maand)
- Gemeenschappelijke tuin;
- Zeer creatieve ruimte;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam Westerpark.


Westerpark in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!