020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

De Lairessestraat 142 (B),
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 550.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 71m2
  • Aantal kamers: 2

Algemeen

*English below*

Bijzonder sfeervol hoek-appartement met unieke erker in klassiek Oud-Zuid! Dit fijne appartement, gelegen in een rijksmonument, heeft een prettige lichtinval, een ruime slaapkamer en een berging met fietsenstalling in de onderbouw.

Indeling
Bij binnenkomst ademt de gemeenschappelijke entree, met brede wenteltrappen en marmeren muren en vloeren, direct de sfeer van klassiek Oud-Zuid! Het betreft dan ook een rijksmonument uit 1923 dat is ontworpen door H.L. de Jong, tevens de architect van het befaamde theater Tuschinski.
Het appartement bevindt zich op de eerste verdieping en is tevens bereikbaar middels de gemeenschappelijk lift in het complex.

Vanuit de entree stapt u binnen in de hal van het appartement, waarvandaan de ruime en lichte woonkamer met half open keuken te bereiken is. Aan de linkerzijde van de woonkamer bevindt zich een unieke erker, welke een prachtig uitzicht heeft op de De Lairessestraat! De brede en hoge raampartij van de erker zorgt voor een prachtige lichtinval en maakt de woning zeer sfeervol.
Aan de rechterzijde van de woonkamer bevindt zich de keuken, welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tevens is er een interne berging met aansluiting voor wasmachine en droger. Aan de achterzijde van het appartement, grenzend aan een autovrij plein, bevindt zich de ruime slaapkamer met toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van ligbad, douche en een dubbele wastafel.

Het gehele appartement is net onderhouden en voorzien van voorzetramen. Er is een massieve eikenhouten vloer. Er is een berging en privé-fietsenstalling in de onderbouw.

Omgeving
De De Lairessestraat is gelegen in de chique Willemsparkbuurt in Oud-Zuid, op loopafstand van o.a. het Rijksmuseum, het Concertgebouw, het Van Gogh Museum en veel leuke eet- en drinkgelegenheden. In de buurt bevindt zich tevens de Cornelis Schuytstraat met tal van winkels. Elke zaterdag is er een boerenmarkt op het om de hoek gelegen Jacob Obrechtplein. Daarnaast zijn de beste winkelstraten, zoals de P.C. Hooftstraat, de Beethovenstraat en de van Baerlestraat, op korte afstand. Op de laatstgenoemde straat vindt u tevens enkele goede traiteurs.

Bereikbaarheid
Deze locatie is zeer centraal gelegen ten opzichte van diverse vervoersmogelijkheden. De tram en bus richting Centraal Station, de Zuidas en Schiphol treft u op loopafstand en ook de ring A-10 (afslag S109) is binnen een paar minuten te bereiken met de auto. Vanaf hier heeft u een directe verbinding met Schiphol. Er is voldoende parkeergelegenheid en er is momenteel geen wachttijd voor een parkeervergunning.

Vereniging van Eigenaren:
De VVE wordt professioneel beheerd door Falcon VvE Management b.v. en bestaat uit 9 appartementsrechten. Er is een huishoudelijk reglement opgesteld en voldoende reserve in kas. De maandelijkse servicekosten bedragen € 155,78.

Bijzonderheden
- Rijksmonument uit 1923, gerenoveerd in 1996;
- Bijzondere erker met doorkijk in de De Lairessestraat;
- 70,2 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Erfpachtcanon €1.612,- p/j;
- Slaapkamer gelegen aan autovrij plein;
- Berging in de onderbouw;
- Geen wachttijd parkeervergunning;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.''

*******************

Particularly attractive corner apartment with unique bay window in classic Old South! This fine apartment, located in a national monument, has a pleasant light, a spacious bedroom and a storage room with bicycle storage in the basement.

Layout
Upon entering the common entrance, with wide spiral staircases and marble walls and floors. The apartment breathes the atmosphere of classic Oud-Zuid! It is therefore a national monument from 1923 designed by H.L. de Jong, also the architect of the famous Tuschinski theater.
The apartment is located on the first floor and is also accessible by the common elevator in the complex.

From the entrance you step inside the hall of the apartment, from where the spacious and bright living room with half open kitchen can be reached. On the left side of the living room is a unique bay window, which has a beautiful view of the De Lairessestraat! The wide and high window of the bay window provides a beautiful light and makes the house very atmospheric.
On the right side of the living room is the kitchen, which is equipped with various appliances. There is also an internal storage room with connection for washing machine and dryer. At the rear of the apartment, adjacent to a car-free square, is the spacious bedroom with access to the bathroom. The bathroom has a bath, shower and double sink.

The entire apartment is just maintained and equipped with front windows. The neat oak floor has recently been sanded and oiled. There is a storage room and private bicycle parking in the basement.

Features
- National monument from 1923, renovated in 1996;
- Special bay window with view through the De Lairessestraat;
- 70.2 m2 (NEN2580 measurement report available);
- Ground lease payment € 1.612, - p / y;
- Bedroom located on car-free square;
- Storage in the basement;
- No waiting time parking permit;
- The deed of sale will be drawn up by a notary in Amsterdam;
- There is only an agreement after signing the purchase deed.

 

< terug naar overzicht