020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Brouwersgracht 206 C,
AMSTERDAM

Interesse in deze woning?

Wilt u meer weten? Vul dan bijgaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraagprijs: € 475.000,- K.K.

  • Korte gegevens
  • Woonoppervlakte: 102m2
  • Aantal kamers: 3

Algemeen

In het voormalige pakhuis "Het kleine Groene Hert" bevindt zich dit ruime doch rustig gelegen drie kamerappartement van ca 102 m2 met twee bergingen. Deze karakteristieke woning is gelegen op de tweede verdieping van dit monumentale Rijksmonument en is aan de achterzijde van het complex gesitueerd, met uitkijk op een groen pleintje aan de Vinkenstraat! Het complex is voorzien van een lift en een gemeenschappelijke wasruimte. Gelegen op eigen grond.

Indeling:
U betreedt het pand middels een stijlvolle centrale entree. Het appartement zelf ligt op de tweede verdieping en die bereikt u met de lift of de trap. U komt binnen in een ruime hal die toegang geeft tot alle vertrekken. De woonkamer met sfeervolle open haard ligt aan de achterzijde met drie boogramen en uitzicht op de Vinkenstraat. De open woonkeuken ligt in het verlengde van de woonkamer en is ruim genoeg om een grote eettafel in neer te zetten. De twee slaapkamers zijn van groot formaat waarvan waarvan één voorzien is van een inbouwkast. De woning beschikt over een badkamer met ligbad en wastafel. Er is een separaat toilet met een fonteintje. Naast de entree van de woning is een aparte berging en in de onderbouw is een ruimere (fietsen)berging en een gemeenschappelijke wasruimte met twee wasmachines en twee drogers. Deze woning heeft enkele originele details zoals de balkenplafonds en wanden van metselwerk. Dit alles geeft het appartement een karakteristieke uitstraling.

De omgeving
De historische Brouwersgracht is een prachtige centrale locatie en ligt in een levendig gedeelte van het centrum. Omringd door de Jordaan, de Haarlemmerdijk, de Dam en het Centraal Station is hier altijd iets te beleven. Trendy winkels, hippe uitgaansgelegenheden, gezellige café's en restaurantjes zoals Toscanini, de Pizzabakkers, Boca's en Café Thijssen. De Noordermarkt is om de hoek met op maandag en op zaterdag de biologische markt. Het appartement is rustig gelegen, parallel aan de Vinkenstraat, tussen de Korte Prinsenstraat en de Binnen Oranjestraat.

De bereikbaarheid
Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Meerder buslijnen (18, 21, 22, 748, 753) brengen u naar de uitvalswegen en tramlijn 3 verbindt u met diverse wijken van Amsterdam. Het Centraal Station is op loopafstand en met het pondje bent u zeer snel in Amsterdam Noord. Ook met de auto rijdt u binnen enkele minuten langs het Westerpark de Ring A10 op. Voor informatie over een parkeervergunning verwijzen wij u naar de Gemeente Amsterdam.

Vereniging van Eigenaren
De servicekosten en de stookkosten voor Brouwersgracht 206 C zijn voor 2017 reeds geheel voldaan aan de VVE. De maandelijkse servicekosten bedragen € 224,-. Het maandelijkse voorschot voor de stookkosten bedroeg tot 1 juli 2017 € 99,- per maand. Vanaf 1 juli 2017 € 88,- per maand.
De woning maakt deel uit van VVE ’t Kleine Groene Hert. De administratie wordt in eigen beheer uitgevoerd. Er is een reserve, een MJOP, een huishoudelijk reglement inclusief beleid ten aanzien van harde vloeren. Tevens zal de VVE voorafgaand aan het in gebruik nemen door eigenaar of een derde toestemming moeten verlenen. Air BNB, vakantie verhuur of korte termijn verhuur is niet toegestaan.
De berging in de onderbouw maakt deel uit van VVE ’t Grote en Kleine Groene Hert. Deze VVE is verder niet actief en er zijn geen servicekosten. Het beheer is per contract volledig uitbesteed aan de VVE ’t Kleine Groene Hert.

Technische details
Lift, houten kozijnen met enkele beglazing, blokverwarming.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 101,60 m2 (NEN);
- Privé berging op de begane grond van 2,8 m2 (andere VVE) + privé berging naast de entree van de woning op de 2e verdieping van 3,1 m2;
- Gemeenschappelijke wasruimte op de begane grond;
- Rijksmonument;
- Gelegen op eigen grond;
- Actieve VVE, ballotage is van toepassing;
- De maandelijkse servicekosten zijn € 224,- exclusief voorschot stookkosten ad € 88,- per maand;
- Niet zelfbewoningsclausule, ouderdomsclausule en asbestclausule van toepassing;
- Vaste notaris Lubbers en Dijk te Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst als de koopakte is getekend door beide partijen.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam Grachtengordel.


Grachtengordel in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!