020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10
« Terug naar blog

Wordt de Amsterdamse huizenmarkt steeds gekker, of houdt het ooit op


De Amsterdamse huizenmarkt. Wát een gekte. Wij, als makelaars, maken het dagelijks mee. Het is dubbel, voor verkopers is het uiteraard prachtig, maar voor kopers is het er niet makkelijker op geworden. Ze vragen zich of ze ooit hun droomwoning gaan vinden én dit dan ook kunnen betalen. Ook wij verbazen ons soms over de prijzen waarvoor woningen weggaan. Ook wij weten niet hoe de toekomst eruit ziet. Wat wij echter wel weten, is hoe de markt de afgelopen tijd veranderd is en hoe het er momenteel uitziet, en dat leggen we vast. Data waarmee we onze klanten van het beste advies kunnen voorzien.


Hoe ziet de huizenmarkt van Amsterdam binnen de ring er momenteel uit?
Om alvast een tipje van de sluier te geven… de gekte is nog niet opgehouden, het is zelfs erger geworden dan in het laatste kwartaal van 2017. Zo is de m2 prijs nog meer gestegen (van €5.828 naar €5.970). De hoogste m2 prijs ligt bij de woningen tussen de 15-40m2.
De gemiddelde transactieprijs is ten opzichte van vorig kwartaal gestegen met ruim €36.934,-. Dat betekent dat de transactieprijs gemiddeld op €563.259,- ligt. Wanneer we het afgelopen jaar vergelijken met nu, dan zien we een lichte daling in het aantal transacties. Hoe minder transacties er plaatsvinden, hoe ‘duurder’ deze worden. Een woning in Amsterdam is schaars goed. Een interessant gevolg is dat de woningen buiten de ring Amsterdam steeds aantrekkelijker worden. Sinds eind 2017 zien we een stijging in het aantal overbiedingen buiten de ring.

 

Benieuwd naar het gehele rapport van de huizenprijzen van Amsterdam, of ontvangt u liever een rapport van een andere buurt of wijk? Vraag het hier aan!

 

Wij worden door onze klanten sterk aanbevolen met gemiddeld een 9,7 op de website van ‘Wie is de beste makelaar?’.