020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10
« Terug naar blog

Museumnacht in Amsterdam


Ben jij er al eens geweest?


Elk jaar openen Amsterdamse musea op de eerste zaterdag van november hun deuren tijdens de Museumnacht. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er door de vijftig deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet tijdens de Museumnacht van onder andere muziek, workshops en speciale rondleidingen.


Zaterdag 7 november openen de deelnemende musea in Amsterdam tussen 19.00 en 02.00 hun deuren voor bezoekers. Bekijk onder het genot van een hapje en een drankje de vaste collectie van bijvoorbeeld de Hermitage Amsterdam of het Stedelijk Museum en fiets kriskras door de stad om ook de speciale programma's bij de vele andere musea die Amsterdam rijk is mee te maken.


Kaartje kopen?
Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea kan bezoeken en gratis met GVB tram en (nacht)bus kan rijden. Tot en met 31 december van hetzelfde jaar kun je met je Museumnacht kaartje nog een keer gratis terug naar een van de deelnemende musea (behalve Artis). Bezoekers van Museumnacht krijgen bovendien korting op n8-afterparty's in verschillende clubs.

 

Kaarten voor Museumnacht kosten doorgaans €18,50 en zijn via de website van Museumnacht te koop. Wacht niet te lang als je zeker wilt zijn van een kaartje, Museumnacht is vrijwel elk jaar uitverkocht.