020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10
« Terug naar blog

Heerlijk eten bij restaurant Czaar Amsterdam!


Ik ben van mening dat je als makelaar veel moet weten van de omgeving waarin je aan- en verkoopt. Ik ben dan ook altijd op de hoogte van hotspots, zodat ik dit kan delen met klanten. Zo ben ik laatst heerlijk neergeploft bij Czaar aan de, je raadt het niet, de Czaar Peterstraat! Wat een enorm sfeervol restaurant blijkt te zijn. Zodra ik binnenkom ben ik al verkocht. Niet elk restaurant krijgt het voor elkaar om een ‘thuis’ gevoel te creëren. Ik bestel een glas rode wijn en bekijk de menukaart. Het aanbod is groot en de prijzen zijn erg schappelijk. Ik glimlach en kijk mijn man aan. Ik vraag aan hem of hij al heeft gezien hoeveel verschillende bieren er op de kaart staan. Terwijl hij met mij meekijkt zie ik hem zielig naar zijn wijntje kijken. Had hij dit maar eerder geweten. Ik vertel hem dat we absoluut geen haast hebben en dat de uitspraak ‘’bier na wijn geeft venijn’’, maar een gezegde is. We bestellen wat hapjes om te delen. De gegrilde gamba’s zijn heerlijk en bestaan er mensen die niet houden van vers brood met zeezoutboter?


Als hoofdgerecht bestel ik de vis van de maand. Mijn man kiest voor de burger. Zoals gewoonlijk delen we allebei onze hoofdgerechten een beetje, zodat we weten wie de beste keuze heeft gemaakt. Ik win, maar dat zijn we wel gewend. Toch kan ik niets zeggen ten nadele van de burger. Het smaakt zoals het hoort te smaken en daar houden we van.


We zijn rozig, tevreden en er kan geen hap meer bij. Ruimte voor koffie is er echter altijd, dus we besluiten om deze heerlijke namiddag/avond daarmee af te sluiten.


Lopend over de Czaar Peterstraat komen we een collega tegen. Waar we vandaan komen en of het ons bevallen is. Na onze reactie vraagt hij of we ook open staan voor eens iets heel anders. Maar natuurlijk! Dat hoort bij het vak! Hij vertelt ons over restaurant Spirit. Een restaurant met een buffet, waar je per ons betaalt. Dat is al een hele verandering voor ons, maar wanneer hij zegt dat het ook nog eens 100% vegetarisch en biologisch is, zijn we het helemaal eens. Hier moeten we heen. Als echte vlees- en visliefhebbers zouden we hier zelf niet zo snel voor hebben gekozen, maar we vertrouwen in dit geval volledig op onze collega en zijn goede smaak. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar dit concept. Wanneer ik het restaurant op Google opzoek, lees ik veel enthousiaste reacties. Ik bekijk de menukaart en verbaas me. Is dit vegetarisch? Wat een keuze en wat een heerlijke ingrediënten. Hier is vlees of vis prima misbaar. Ik verheug me erop. Spirit, tot snel!