020-3080650
Gemiddelde beoordeling: 9,5 / 10

Haarlemmerstraat III,
Amsterdam

Vraagprijs: € 647.000,- K.K.

  • Korte gegevens

Algemeen

Heerlijk 2-kamer appartement (circa 50 m2) in de populaire Haarlemmerstraat en gelegen op EIGEN GROND.

Dit appartement heeft een fantastisch uitzicht op de Herenmarkt, Herengracht en West-Indisch Huis. Het pand met prachtige tegeltableaus aan de Haarlemmerstraat 60 was vroeger een handelskantoor voor koffie, thee en cacao.

OMGEVING:
De Haarlemmerstraat is misschien wel de leukste, meest levendige en gezelligste winkelstraat van Amsterdam. Naast allerlei winkels zijn er tal van culinaire hotspots te vinden in de Haarlemmerstraat / Haarlemmerdijk. In de directe omgeving (Jordaan) vindt u onder andere de Noordermarkt, Lindengracht en de Westerstraat met wekelijkse markten op de zaterdag en de maandag.

Tal van hoofdstedelijke cultuur langs de IJ-oevers, met het Muziekgebouw aan het IJ, de nieuwe bibliotheek en het nieuwe filmmuseum. Sporten doet u om de hoek bij Club Sportive, Squash City of in het Westerpark.

BEREIKBAARHEID:
Het Centraal Station en het centrum van Amsterdam zijn op loopafstand gelegen. Uitstekende verbindingen met openbaar vervoer middels tram, bus, metro en trein.

Er zijn gunstige parkeerabonnementen te verkrijgen in de nabijgelegen P1 garage en in de parkeergarage aan de Haarlemmer Houttuinen.

INDELING:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis (gerenoveerd in 2013) bereikt u de woning gelegen op de derde etage.

Vanuit woonkamer, gelegen aan de voorzijde, heeft u een uniek vrij uitzicht richting de Herenmarkt, West-Indisch Huis en de Herengracht. De woonkamer is dankzij de ramen aan de voorzijde bijzonder licht. Aangrenzend de open keuken, deze is voorzien van diverse (inbouw)apparatuur.

Aan de achterzijde van de woning treft u de slaapkamer, deze is voorzien van diverse inbouwkasten. De badkamer is voorzien van een ruime douche, wastafel en toilet.

Op de verdieping treft u nog een separate berging met wasmachine aansluiting, CV-opstelling en bergruimte.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De Vereniging van Eigenaren (VVE Haarlemmerstraat 60 te Amsterdam) is een gezonde actieve VvE. De huidige bijdrage is vastgesteld op circa € 116,- per maand.

TER KENNISGEVING:
Het West-Indisch Huis is het voormalige hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie (WIC) in Amsterdam. In dit pand gaven de bevelhebbers van de WIC in 1625 opdracht tot de bouw van een fort op het eiland Manhattan, de eerste aanzet tot wat de wereldstad New York zou worden.

Haarlemmerstraat (Amsterdam-Centrum), De stad Haarlem. Vóór de stadsuitleg van 1593 lag de Haarlemmerpoort aan het einde van de Nieuwendijk. De Haarlemmerdijk lag dus buiten de stad. In 1593 werd het gedeelte tot de Korte Prinsengracht binnen de stad getrokken en kreeg de naam Haarlemmerstraat (bron: Stadsatlas Amsterdam).

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar: 1890 (Gemeentelijk Monument);
- oppervlakte ca. 50 m2;
- gelegen op EIGEN GROND;
- actieve en gezonde VvE;
- gedeeltelijk dubbel glas;
- UNIEK uitzicht over de Herenmarkt en Herengracht!

Graag nodigt Amstelland Makelaars u uit voor een bezichtiging ter plaatse, welke absoluut de moeite waard zal zijn.

Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben ingemeten, voldoet deze wellicht niet aan de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580).

Verkoper beschikt niet over een energieprestatiecertificaat danwel een gelijkwaardig document als bedoeld in het besluit energieprestatie gebouwen en verkoper zal deze documenten voor de levering niet aanvragen.

 

< terug naar overzicht


Bekijk hier onze overige huizen die aangekocht of verkocht zijn en zie direct de prestaties van Amsterdam @Home in Amsterdam Oud West.


Oud-West in beeld

Proef de sfeer van uw nieuwe wijk en klik op een van de foto's om nog veel meer sfeer impressies van de buurt te zien!